vrijdag 20 januari 2012

Vereniging 'Het Voetpad'

'Het Voetpad'

In 1993 heeft Maarten Abeln de vereniging Het Voetpad opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag in Nederland en België naar meer kennis over het natuurlijk omgaan met paarden. Maarten is in november 2008 overleden. Diegenen die Maarten gekend hebben, weten dat hij een bijzonder gepassioneerd paardenliefhebber was met een zeer uitgesproken persoonlijkheid. http://www.nh.cybercomm.nl/maarten.htm.

Ook na zijn dood is de vereniging Het Voetpad actief doorgegaan met het verzamelen, ontwikkelen en delen van kennis over een natuurlijke omgang met het paard. Het Voetpad heeft in de loop der jaren een groot netwerk ontwikkeld bestaande uit paardenliefhebbers in België en Nederland. In dit netwerk is nagenoeg elke stroming binnen Natural Horsemanship vertegenwoordigd. Maarten Abeln was wars van guru’s en echte kennis ontstond volgens hem door het aangaan van de interactie met je paard. "Het paard is je leraar." Het Voetpad streeft er dan ook naar om kennis voor het voetlicht te brengen dat in de dagelijkse omgang met het paard zijn waarde heeft bewezen. Deze kennis onstaat uit diverse bronnen zoals wetenschappelijk onderzoek, persoonlijke (reis-)ervaringen en publicaties van trainers uit heel Europa, de Verenigde Staten en Australië.

Elke maand verschijnt er een (gratis) nieuwsbrief met artikelen over het natuurlijk omgaan met paarden, nieuwe inzichten en trainingsmethoden, (nieuwe) trainers, boeken, dvd’s, websites, agenda's van workshops. De nieuwsbrief is gratis, u hoeft zich hier alleen maar voor aan te melden.

Wilt u echter kennismaken met paardenmensen, die net zo gepassioneerd zijn als u, dan is het lidmaatschap van Het Voetpad het overwegen waard. Het Voetpad kent vier regio-ambassadeurs die u graag op weg helpen met uw eigen zoektocht naar meer kennis en contacten binnen de wereld van het Natural Horsemanship.

In 2012 zullen we voor leden ook twee leerkringen organiseren. Een leerkring is een (kleine) groep van geïnteresseerden die zelf actief aan de slag gaan met een bepaald thema. In een aantal stappen zal de leerkring het thema uitdiepen. Hulpbronnen zijn boeken, artikelen, cases, voorbeeldoefeningen, enz..
De leerkring wordt begeleid door een deskundig lid van Het Voetpad.

De eerste leerkring gaat zich richten op het onderwerp: “Het paard in vrijheid”.
Dit thema is voor liefhebbers van Carolyn Ressnick, Klaus Hempfling en andere auteurs, die een “vrije omgang” met het paard voorstaan.

De tweede kenniskring richt zich op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het meten van het effect van het gedrag van de ruiter op zijn of haar paard.
Wilt u weten hoeveel druk uw zitknobbels uitoefenen op de rug van uw paard of wilt u weten in hoeverre u de hartslag van uw paard kunt beïnvloeden, dan is deze leerkring iets voor u.

Het lidmaatschap loopt van 1 januari to 31 december; Het lidmaatschapsgeld voor het jaar 2012 is vastgesteld op 25 euro. Als lid ontvangt u de nieuwsbrief en kunt u een beroep doen op de expertise van onze regioambassadeurs en ons ledennetwerk en deelnemen aan de leerkringen.

Onze vereniging kent ook een groot aantal sympathisanten. Zij ontvangen de nieuwsbrief en reageren regelmatig op de inhoud. Op basis van deze reacties weten wij dat de nieuwsbrief goed gewaardeerd wordt, ook omdat wij als vereniging onafhankelijk zijn. De nieuwsbrief is gratis en zo willen wij dat ook graag houden. Maar mocht u nog een goed doel zoeken of rechtstreeks uw waardering willen laten blijken, dan is uw donatie meer dan welkom!

Voor het betalen van het lidmaatschapsgeld of het geven van een donatie kunt u onderstaande gegevens gebruiken. Wilt u als (nieuw) lid in het onderwerp van uw betaling aangeven, dat het gaat om het lidmaatschap Het Voetpad 2012 en uw e-mailadres. Wanneer het gaat om een donatie en u wilt een reactie, voegt u dan ook uw e-mailadres aan het onderwerp toe.

Betalingsgevens:
LRPC Het Voetpad, Herbenusstraat 103, 6211 RC Maastricht
KvK 1081770 Giro 3051591
IBAN: NL62INGB0003051591
BIC: INGBNL2A

Waar u ook voor kiest, wij hopen dat u ook in 2012 actief betrokken wilt blijven bij Het Voetpad en daardoor aan het welzijn van paard en mens.

Alvast hartelijk bedankt,

John Beckers
Voorzitter Het Voetpad

Contactgegevens regio-ambassadeurs Het Voetpad

Luc van Hoecke en Ingrid hens

Contactgegevens:
Struisvogelstraat 35
2170 Merksem
Tel: +32 3 646 99 08
Luc.vanhoecke@reflections-online.be
http://www.reflections-online.be/home.html


- Tjeerd en Karin Schraa.

Contactgegevens:
Noorderreed 12
8565 GP Sondel (Friesland)
tel: 0654 208016
tj.schraa@zonnet.nl
www.NRQH.nl en www.PartnerPaard.nl


- Christel Slor

Contactgegevens:
Nieuweweg 100
9649 AG Muntendam (Gr.)
06-20013877
Knollebollenhoeve@hotmail.com
http://knollebollenhoeve.nl/

- Kim Steutel

Contactgegevens:
06 456 12 903
kim@equi-unity.nl
http://www.equi-unity.nl/Contactgegevens:
06 456 12 903
kim@equi-unity.nl
http://www.equi-unity.nl/

Reacties, nieuws, vragen, stuur uw email naar hetvoetpad@gmail.com

Geen opmerkingen: