maandag 30 november 2015

Gewoon uittesten

http://trendnieuws.nl/wasknijper-in-oor-handig/

Een deskundige gespecialiseerd in oren en reflexen legt uit: “elk oor staat in connectie met je hele lichaam en dus ook met je zenuwstelsel”. aldus Helen Chin Lui.
De beste methodiek is natuurlijk om het zelf te ervaren, uiteraard is dat niet zo moeilijk.
Je ziet onderstaand 6 nummers staan die allemaal in contact staan met groepen in je lichaam. Bij elk punt waar je druk uitoefent kan het de pijn afnemen.
oor1
Het bovenste gedeelte staat in contact met je rug en schouders. Plaats de wasknijper ongeveer 60 seconden op dat punt om de spanning in je schouders te verlichten.
oor2
Vervolgens gaan we door het het 2e gedeelte, deze staat nauw in contact met je organen. Met pijn bij je organen is het altijd verstandig om naar de dokter te gaan, maar met een klein probleem (pijntje) kan dit het zeker verzachten.
oor3
Nummertje 3 staat voor je gewrichten, opnieuw hetzelfde liedje, leg druk op deze plaats om de pijn in je gewrichten te minimaliseren.
oor4
Nummer 4 staat in contact met je holtes, bijvoorbeeld bij een griepje moet je deze plek hebben.
oor5
Nét boven je oorlel is de plek die in contact staat met je spijsvertering, bij bijvoorbeeld pijn in je buik en misselijkheid moet je deze plek hebben.
oor6
En als laatste: je oorlel. Deze staat in contact met je “liefde”, waarvan ze zeggen dat het in contact staat met de belangrijkste onderdelen van je lichaam: je hoofd en je HART. Gebruik deze plek voor bijvoorbeeld hoofdpijn, het schijnt namelijk erg goed te werken.
oor7
Het is niet helemaal glashelder wat deze aparte aanpak precies met het lichaam doet, ze zeggen dat het de pijn verminderd doordat je focus uitgaat naar de plek waar druk op wordt gelegd, en daardoor de andere pijn minder opgemerkt worden. Altijd de moeite waard om te proberen, ik bedoel, wie heeft nou niet een wasknijper in huis?

Geen opmerkingen: